2016. július 10., vasárnap

Grounds of England II.





Ha már nekifogtam a kisebb sportpályák taglalásának, jöjjön újabb 5 kis grund Angliából, amelyek egy részén még mindig aktív sportélet folyik.
Bourne Enden, a The Wye Valley School keretein belül van aktív sportélet, így a Bourne End Junior FC sportolói is a suli pályáit használják a mindennapokban, de a tétmeccseket nem itt, hanem a szomszédos Wooburn Parkban rendezik. Ennek ellenére az iskolán belül és mellett több focipálya is rendelkezésükre áll, ebből a most bemutatott egy klasszikus füves labdarúgópálya, ami az iskola területén belül helyezkedik el.
Horspath falujában a krikett az úr, így a két komfortosnak mondható krikettpálya mögött van egy kisebb labdarúgó pálya, amelyet a Horspath Junior SC suhancai használnak edzésre. Azért csak edzésre, mert a pálya méretei nem megfelelőek a hivatalos tétmeccsekhez, így azt a szomszédos Oxford City AC stadionjában vívják meg a fiatalok.
Northchurchben hasonló a helyzet, a Tring Roadon már nem játszanak tétmeccseket a helyi labdarúgók, így a Recreation Ground csak edzésekre szolgál, illetve a helyieknek park gyanánt, ahová ki tudnak sétálni, ha pihenni akarnak egy csöppet a szabadban.
Oxfordban, a Barton Leisure Centre keretein belül van kialakítva egy labdarúgópálya, amit kibérelhet aki akar, illetve az edzőközpont tagjai is használhatják. Mivel annyira sokan nem akarják használni, a nagypálya többnyire kihasználatlanul áll az épületek mögött.
Wildmer Endben, a The Grange névre hallgató sporttelepen játssza hazai meccseit a Wildmer End United FC. Az apró kis spotpálya igen pofás, habár elsősorban a kriketterek vannak otthon a területen, de azért jut egy kis hely a labdarúgóknak is. A klubépület szépen dekorált, de komolyabb lelátók nincsenek a grundon, erre a célra csak pár rögzített, szimpla pad szolgál. Mindezek ellenére a pálya igazi kis ékköve a településnek, ahová szívesen járnak ki hétvégén a helyiek, legyen szó krikett vagy futballmeccsről.


Bourne End - The Wye Valley School Football Ground:

Horspath - Horspath Village Recreation Ground:

Northchurch - Tring Road Recreation Ground:

Oxford - Burton Leisure Centre Football Ground:

Wildmer End - The Grange:


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése