2021. május 16., vasárnap

Baseball - Farnham Park 2016

A baseball számomra egy teljesen idegen sport és ugyan rengeteg amerikai filmben láttam már felbukkanni, de sem időt sem energiát nem szenteltem arra, hogy alaposabban áttanulmányozzam, hogy mit, miért és hogyan ütögetnek azok ott túl a tengeren. Valami olyasmit érzek ezzel a sportággal kapcsolatban is, mint a "commonwealth" országokban oly népszerű krikettel.

A baseball viszont az Egyesült Királyságban nem egy elterjedt sport és pár mezővel ugyan összefutottam már kalandjaim során, de komolyabb stadion még nem épült a számomra különös alakú játékterek köré 

Az eddig legnagyobb sporttelep, amely ezen sportnak ad teret, az Farnham Royalban található és az ottani Farnham Park hatalmas telepén már több grundot is kiépítettek. 2013-ban jártam arra elsőnek, de akkor még csak három egyszerű pálya volt itt kialakítva, így meg is lepődtem, amikor 2016-ra az első két pályát szépen kicsinosították, a harmadikat meg egyenesen kiemelték az átlagból. A Field 1-2 is teljes átalakításon esett át, ami azt jelentette, hogy a "kispadok" mellett a pályát is kicsinosították és kerítéssel, kordonnal vették körbe, sőt kis táblácskák is kikerültek, hogy tudjuk melyik pálya melyik, illetve pár lóca már a szurkolók kényelmét is szolgálta a játéktéren kívül. A Field 3 esetében nagyobb volt az átalakítás, itt már süllyesztettek és kiemeltek, plusz a labdafogó háló itt már több méteres magasságba emelkedett és a lócákat kisebb mobil lelátók váltották, ami már-már stadion formát kölcsönzött ennek a pályának. A legnagyobb meglepetést a Field 4 megpillantása okozta, hiszen itt korábban egy focipálya (Football Pitch 6) volt, de ez 2015-re eltűnt és helyette 2016-ra (amikor ott jártam) már egy majdnem kész baseball pálya tárult a szemem elé, amely a mobil lelátókat leszámítva ugyanolyan komoly kvalitásokkal bírt mint a Field 3.


FARNHAM ROYAL
Farnham Park
Baseball Field 1-4
Farnham Park BSSC
2016




hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése