2012. október 21., vasárnap

Könyvek

Szakítsuk meg ismét egy gondolat erejéig a stadionok taglalását és kalandozzunk el a gyűjtemények világába. A fő profil a sál, azon belül is a debreceni darabok, de emellett sok egyéb, a klubomhoz köthető kiegészítő is a birtokomba került. Ide tartoznak a könyvek, melyek nagy részét beszereztem, igaz itt is (akár csak a sálaknál) vannak olyan darabok, melyeket csak akkor tartok meg, ha hozzám vágják az utcán. Sajnos ezen "alkotások" tartalma nem üti meg azt a szintet ami miatt felférne a kispolcra és ezért a szarért (már bocs) kemény ezreseket kérnek el, így egy percig se bánom ha nem ékesítik a gyűjteményemet. A debreceni labdarúgás mellett a magyar labdarúgás szerelmese is vagyok, így ami kis hazánk focijáról napvilágot látott kötött formában az szintén érdekel. Szintúgy mint a magyar lelátói életről szóló alkotások, mely választéka sajnos igen gyér és szegényes és azon pár darab beszerzése, mely kiadásra került igen csak nehezen kivitelezhető.


A magyar lelátóról szóló könyvek hiányát pótolja az angolszászoknál napvilágot látott "ezernyi" alkotás, melyek különböző formában taglalják a lelátók, főleg árnyas oldalát. Mivel a választék bő, így én is sokkal többet "botlok" ezekbe a könyvekbe és ha már "találkozunk" általában meg is veszem őket. Nem csak azért mert jól mutat a polcon, hanem azért is mert felbecsülhetetlen infókat tartalmaznak olyan embereknek, akik teljes mértékben elkötelezettjei a lelátói életnek.


Igazából könyv terén mindenevő vagyok, elolvasok minden sztorit, regényt és megtörtént esetet, így miért ne gyűjteném akkor őket? Persze, amíg az olvasás mindenre kiterjed, a gyűjtés csak a sport könyvekre, de ez szólhat stadionokról, egy játékosról, csapatról, a lelátóról. Lehet csak "kultusza" a lelátónak és / vagy a labdarúgásnak, az engem érdekel és ha lehetőség van rá nem hagyom ki a beszerzését.


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése