2012. október 3., szerda

Irvine

A nyári skóciai kalandok kiinduló pontja Irvine városa volt, mely a gyönyörű tengerpartján kívül nem szolgált sok látványossággal. A szállások viszont jóval olcsóbbak voltak mint a keleti parton, így maradtunk a település vendégszereteténél. A városra ugyan nem sok idő jutott, lévén fontosabb helyszínekre kellett eljutnunk, azért az egyik esti időpontban sikerült legalább a tengerpartra lesétálni, mely közben belebotlottunk a The Magnum névre keresztelt sportcsarnokba, mely a helyi szabadidős központ is egyben. Sok figyelmet nem szenteltünk a létesítménynek pár fotó, majd séta tovább az alig pár száz méterre lévő homokos tengerpartra. Természetesen a csobbanást elfelejthetjük, hiszen a nyári 18 fokos hőmérséklet és a jéghideg víz még a lehetőségét is elvetette a fürdőzésnek, így maradt a tengerpart, a naplemente, a fókák, na meg ha visszanéztem a partól akkor a The Magnum sportcsarnok.

The Magnum:


A sportcsarnokot csak a véletlennek köszönhetjük, a helyi labdarúgó pályákat viszont tudatosan felskicceltem a "jegyzetfüzetembe". Igaz időnk nem sok volt, tényleg csak aludni jártunk a hotelbe, de azért utolsó nap, mielőtt hazafelé, pontosabban Glasgowba vettük volna az irányt elkocsikáztunk a Victoria Parkba. Itt a helyiek egyik régi csapata az Irvine Victoria FC rúgja a bőrgolyót és az 1904-es alapítás bizony nem a "fiatalságukra" utal. A létesítmény sem tűnt mainak, igaz mind a komolyabb lelátók, mind a klubépület hiányzott a pályáról, de azért volt egy kis beton "kanyar", na meg fedett állóhely és még valami épületféle is, ahol át lehetett öltözni és meccsnapokon büfé is üzemelt. A bejárati homlokzat viszont egész pofás volt, kár hogy mögötte már nem ugyanaz volt a tartalom.

Victoria Park:


A "viktoria" után pár perces kocsikázása volt a Meadow Park, ahol az Irvine Meadow XI. FC játssza hazai meccseit. Itt már komolyabb létesítmény fogadott és a szépen körbevett Wilson Avenue-i pálya már a modernizált alsóbb ligás csapatok egyik otthonát mutatta be. A tribün és a többi lelátói rész teljesen felújított állapotban volt, igaz komolyabb stand csak a főoldalon volt felépítve. Sajnos ide nem jutottam be, így kénytelen voltam egyoldalú fényképezésbe bocsátkozni lévén a "park" csak egy oldalról megközelíthető. A helyi gárda szintén nem ma kezdte a labdarúgást, ugyanis még 1897-ben letették az alapokat és azóta is tagjai a skót alsóbb ligáknak.

 Meadow Park:


hancsi78



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése