2012. október 24., szerda

Egy kis krikett

2012-ben elég sok helyen jártam Angliában, így óhatatlanul is számos sportpályába botlottam eldugott kis településeken és kisebb városokban. Ennek köszönhetően ma több krikett pálya kerül megosztásra, melyek nem szerepelnek a "fontos" címkében számomra, de azért ha útba esnek nem hagyom ki a lehetőséget a megtekintésükre és fotózásukra.

Wooburn Green-ben nem kellett sokat menni, hiszen egy kis kutyasétáltatás és már a lábaim előtt hevert a Wooburn Park-i "aréna", ahol nem csak hobbi szinten űzik ezt a nemes sportot. Itt játssza ugyanis hivatalos meccseit a helyi Wooburn Narkovians Cricket Club. A pálya gyönyörű szép környezetben helyezkedik el, kisebb patakokkal és dombokkal körülvéve, így ha másért nem is, egy kellemes sétáért mindig érdemes arra járni.

Wooburn Green - Wooburn Park (Wooburn Narkovians CC)

2008

2012

Burghclere falujában is ebben az évben vizitáltunk és a fő programban mellett jutott idő (bőven) a helyi Recreation Ground megtekintésére, amely a település és a Burghclere Sport Club kezében "művelődik". Mivel több látnivaló nem volt a környéken, itt hamar végeztünk, így elég eseménytelenre sikeredett ez a nap.

Burghclere - Recreation Groud (Burghclere SC):


Stoke Poges településre nem szerveztünk céltudatos túrát, de ha már arra jártunk nem hagytuk ki a lehetőséget és csaptunk pár kört, melybe simán belefért a Stoke Greens Cricket Club hazai pályájának a megtekintése. A kapuk még éppen nyitva voltak, így sikeresen bejutottunk és készítettünk pár képet, majd távoztunk, hiszen aznap mi voltunk az utolsó látogatók a sporttelepen.

Stoke Poges - Stoke Green (Stoke Greens CC):


Ennyit egyenlőre a krikettről "kicsiben". A labdarúgópályák mellett ezen "füves létesítmények" ugyanolyan népszerűek az Egyesült Királyságban, így ahol nincs helyi labdarúgó vagy rögbicsapat, ott biztos akad egy krikett különítmény, akinek biztos hogy akad egy vagy két kisebb pályája. Mondhatni kánaán ez az ország a magamfajta érdeklődőknek.

hancsi78





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése