2020. május 10., vasárnap

Füves Kispályák - Anglia I/1

Egy hosszabb sorozat első állomása lesz a következő bejegyzés, egy sorozat, amelyben az elmúlt évtized kisebb füves pályái következnek Angliából, ötös csokrokba foglalva. 
Füves Kispályák I/1
Axbridge településen a foci és a krikettpálya mellett volt egy sövénnyel körbevett rész, amelyen kialakítottak egy grundot a Penny Way - Marland Street között. Ezt bátran használhatta az itt lakók apraja és nagyja.
Banwellben az egyik legkomolyabb füves kispályát láttam az eddigi utazásaimat figyelembe véve. A labdarúgópálya végében volt kialakítva, fix kapukkal, kispadokkal, jó gyeppel és szépen felrajzolva, körbehatárolva, ha valaki természetes borítású kispályáról beszél, valami ilyesmire gondol. Egyedül csak egy kisebb lelátó hiányzott a játéktér mellől.
Chatham-ben, a Maidstone Road Sports Ground kereteinbelül sem volt rossz a pálya talaja és a kapuk is fixre le voltak letéve, viszont a környéke eléggé lepusztult volt, ami rontott a pálya megítélésén. A játékteret magas kerítéssel vették körbe, amin rengeteg lyuk éktelenkedett, ami tovább rontott az összképen.
Deal városában a stadion mellett volt kialakítva egy ideiglenesnek tűnő pálya, viszont előnye volt, hogy a centerpálya gyepéből állt a gyepszőnyege, így kiváló minőségűnek tűnt az amatőr szemnek.
Eton Wicks-ben a focipályák között volt lecsípve egy rész, amelyen rozoga kiskapuk álltak és tréningezhetett rajta az utánpótlás, mert másra nem igen volt alkalmas 2013-ban.

Axbridge - Penny Way / Morland Street (2018):

Banwell - Riverside (2018):

Chatham - Maidstone Road Sports Ground (2013 / 2017)


Deal - The Charles Ground (2017)

Eton Wick - Hayward's Mead (2013)

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése