2020. május 8., péntek

Angol (Kis) Stadionok

Stadion vizitjeim leginkább keresett és legjobban szeretett pályái az apró kis amatőr egyesületek otthonai, amelyek dacolva az elemekkel, a profizmussal szilárdan állnak a labdarúgás hátországában. Természetes, hogy egy-egy híres nagy csapat nagy stadionját megtekinteni különleges élmény a groundhoppereknek és a focikedvelőknek, de aki igazán szeret mélyre ásni azoknak ezek a kisebb, sokszor észre sem vehető sportpályák adják az igazi élvezetet. 
Felixstowe-ban a Delwood Avenue (Goldstar Ground) stadionja is ilyen, amely kicsit egyedi megoldás alapján van elkülönítve a sporttelep többi részétől. A két kisebb lelátóval bíró labdarúgópálya teljesen körbe van kerítve viszont a kriketterekkel közösen használt klubépület és öltöző ezen elkerített részen kívül esik, így a játékosok is csak ezen az egyetlen bejáraton tudnak a pályára szaladni a lelátókra "özönlő" szurkolókkal együtt.  
Wokinghamban is hasonló a helyzet a Lowther Road pályájánál, csak itt az egész sporttelep be van kerítve és azon belül van a klubépület, ami bárral, öltözőkkel, raktárral felszerelt. A Wokingham & Emmbrooke FC használja a lelátó nélküli, de korláttal körbevett pályát. Számomra külön érdekesség, hogy a nem is annyira eldugott grundot csak harmadik nekifutásra találtam meg, de ez legyen az én ostobaságom számlájára írva.
Milton Keynseben a nagyobb pályák mellett a New Bradwell St. Peter FC egy kisebb, mindenki számára megközelíthető stadionocskával rendelkezik, amelyen egy komolyabb fedett lelátó is ki van alakítva. A Recreation Ground (Bradwell Road) minden része könnyen megközelíthető és nem csak a kíváncsi szemek, hanem a kutyasétáltatók, piknikezők is nyugodtan bemasírozhatnak a parkba. 


Felixstowe - Delwood Avenue / Goldstar Ground (Felixstowe & Walton United FC)

Wokingham - Lowther Road (Wokingham & Emmbrooke FC):

Milton Keynes - Recreation Ground / Bradwell Road (New Bradwell St. Peter FC):

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése