2012. szeptember 9., vasárnap

United 3x

2011-ben sokfelé jártam Angliában, így több kisebb település labdarúgó pályája mellett is elhaladtam. Sőt ha nem volt más program akkor célirányosan az adott sporttelep volt a megtekintendő látványosság. Most három "kisebb" United bemutatása következik, igaz csak nagy vonalakban, ahogy azt tenni szoktam.

United 1 (Rotherfield United FC)

A Rotherfield United FC egy főleg utánpótlás neveléssel foglalkozó egyesület és az 1973-as alapítás sem utal mély gyökerekre. A csapat fekete-sárgában pompázik és stadionjuk Gallowstree Common mellett terül el. Igaz a stadion jelző kicsit túlzás, hiszen egy öregecske klubépületen és a pályán kívül semmi más nincs a Bishopswood Sports Groundon. A pálya viszont szépen sövénnyel van körbe véve, így "védik" a játékot a hívatlan látogatóktól.

Gallowstree Common - Bishopswood Sports Ground:


United 2 (Thame United FC)

Thame egy kisváros a River Thames mellett, így nem nehéz kitalálni, hogy a település és Anglia legismertebb folyójának neve egy gyökérről ered. A helyi labdarúgó egyesület már nem ennyire ismert, igaz a Thame United FC alapítási dátum 1883-ra tehető, amiből ki is derül hogy nem most kezdték arrafelé rúgni a bőrgolyót. A stadionjuk viszont vadi új, igaz nem nagy és a tribünön található pár széken kívül nem is nagyon férnek el benne, de ennek ellenére modern, új és szép. Ráadásul nem csak a pálya, hanem a klubház és a sporttelepet körbeölelő park is igen impozáns, igaz még egyes részei kialakulóban vannak. Ha teljesen befejezik méltó otthona lesz az ASM Stadion az "őskori" csapatnak.

Thame - ASM Stadion:

United 3 (Woodford United FC)

A Woodford United FC stadionja a település (Woodford Halse) szélén helyezkedett el és a "Canons Abbey" megtekintése után vezetett arra utunk. Épp benne voltunk a télben, így nagy mozgás nem volt a pályán, így nekem se marad más csak körbesétálni és készíteni pár képet a Byfield Roadról. A "vörösök" becenévre hallgató labdarúgó csapatot 1946-ban alapították, ami angol szinten fiatal életkornak tekinthető. A csapat az alacsonyabb osztályokban tengődik, kiemelt sikerek nélkül.

Woodford Halse - Byfield Road:


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése