2012. szeptember 27., csütörtök

Három "kisstadion" Angliából

Angliai barangolásaim során lépten-nyomon beleakadok egy-egy stadionba, sportcsarnokba vagy szimpla futballpályába. Persze ez nem nehéz, hiszen minden falu, minden sarkára jut egy labdarúgó csapat, ha nem az akkor ott a rögbi vagy a krikett, így pedig nem nehéz pályákat "regisztrálni". Én kifejezetten élvezem, amikor egy falu vagy kisváros helyi létesítményét fedezhetem fel. Főleg, hogy vidéken mindig kedvesebbek az emberek, beinvitálnak és olykor büszkén mutogatják a több mint száz éves csapatuk által szerzett felbecsülhetetlen ereklyéket.

Így történt ez Didcot városában, ami ugyan nem szerepelt a kirándulási programban, de utunkba esett a helyi Town pályája és meg is néztük azt magunknak. A Loop Meadow-ra keresztelt létesítmény kb, 3.000 nézőt képes elnyelni egy-egy rangadón és a szerencsésebbek (vagy a többet fizetők) mindezt a hosszanti oldal új tribünjéről tehetik meg, mely fedett és székezett, nem mellesleg közel van a helyi "klubhelyiséghez". A pálya többi része csak szépen körbe kerített és korláttal elválasztott, viszont ideális annak, aki állva szereti megtekinteni a meccseket.

Didcot - Loop Meadow (Didcot Town FC)


A következő helyszín Chalfont St. Peter nevezetű település helyi labdarúgó erejének Mill Meadow-ra keresztelt stadionja volt, mely kicsit ütöttebb és kopottabb mint az előző, de azért némi varázsa ennek a "stadionnak" is van. A futballclub létét egy kedves ismerős hozta tudomásomra, aki a közelben lakott, így amikor nála jártunk szépen elballagtunk és megnéztük magunknak a "szentek" otthonát. Sajnos az idegenvezetés itt elmaradt, de mivel jól belátható volt a pálya minden sarka, erre nem is nagyon volt szükség.

Chalfont St. Peter - Mill Meadow (Chalfont St. Peter AFC)


Woodstockban (Semmi Amerika!) sem volt szükség idegen vezetésre, ugyanis az Old Woodstock Town FC elhagyta a The New Road-on fekvő hazai pályáját és North Leight-be tette át székhelyét. Ennek köszönhetően a pályára és az edzőpályára szabad volt a bejárás, még a kapukat is leszedték a helyükről. Persze nem maradt gazda nélkül a pálya, hiszen a helyi fiatalok használják "ezerrel", hogy megfelelő utánpótlást adjanak a helyi és megyei csapatoknak.

Woodstock - The New Road  (Old Woodstock Town FC)


The New Road Training Ground (Old Woodstock Town FC)


hancsi78




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése