2021. március 3., szerda

Ciprusi Focipályák

A 2019-es nagy ciprusi vizitem alkalmával a stadionok mellett jutott idő és lehetőség pár kisebb, térképen alig szereplő egyszerű focipálya felkeresésére és megörökítésére is.

Omodos falujának hamuszínű stadionja is ilyen volt, amely a kíváncsi szemek elől kicsit elrejtve az iskola mellett és annak használatában volt kialakítva. A helyiek szerint működik itt egy Omodos FC nevezetű klub, de életjelet se ott a helyszínen, se később az interneten nem találtam róluk. Viszont a falu központjának felkeresését mindenkinek ajánlom, mert gyönyörű.

Polemi-ben más volt a helyzet, itt egy független sporttelepen lel otthonra a Polemi FC, amely az amatőr ciprusi bajnokságban mutatja meg oroszlánkörmeit. A pályájuk egészen rendben volt, amikor megláttam a magyar honvédség sporttelepei ugrottak be egyből, egy-egy laktanya betonfalainak fogságában. Igaz itt hiányzott a beton, de alapjaiban neme valmiért ezekre hajazott a Polemi focipálya.

Timi-ben is az Omodos-ban tapasztalt helyzet állt elő, vagyis az iskola "udvarán" volt a nagy labdarúgópálya, amit elvileg itt is használnak a helyiek amatőr labdarúgásra a Timi FC kötelékén belül, de hasonló volt a cipő mint a már említett Omodos esetében, nyomokat itt sem fedeztem fel, csak a helyi szóbeszédre hagyatkozhatom az itteni csapat létezését illetően is.

Omodos - Omodos Gymnasium Sports Ground (Omodos FC):

Polemi - Polemi Football Pitch (Polemi FC):

Timi  - Timi Sports Ground (Timi FC):

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése