2021. március 20., szombat

Füves Kispályák - Barnet & Brent

A legtöbb esetben Angliában a füves kispályák már csak ideiglenesen vannak használatban, így én is csak azokat a pályákat közlöm, amelyek az adott vizitem alatt fel vannak állítva. A sporttelepek ugyanis nem nagyon törődnek a magamfajta fotósokkal és egy éven belül számtalanszor változtatják a pályák számát, méretét és elhelyezkedését, így azok lekövetése, tisztázása szinte lehetetlen.
A mostani bejegyzés Brent és Barnet füves kispályáit taglalja Londonból, a többségük kimért kis zöld terület mobilizálható kapukkal.

Barnet-ben a Copthall Playing Field-en és közvetlen környezetében számtalan pálya, stadion, sportcsarnok található, így az ifistáknak szánt kisebb grundok sem maradhatnak el a hatalmas füves területről. A CPF mezején 2018-ban 5 ilyen "kicsike" volt a nagyok mellett kialakítva, de csak a felfestést csodálhattam meg, a kapuk gondosan el voltak zárva az "ereklyegyűjtők" elől. 

A Greenland Lane is ebbe a sorba tartozik, lévén a Barnet rögbiseinek otthont adó területet az előzőtől mindössze egy sövény határolja. Mindenesetre az ő sporttelepükön is volt két kisebb zöld grund, amelyeket szintén csak időszakosan használtak ebben a formában.

Brent-ben a Vale Farm is hasonló kvalitásokkal bír, ugyanis itt is hatalmas területen, szinte egybe épülve állnak a sporttelepek és benne a különböző pályák. A Vale Farm Sports Centre ebből a legnagyobb, de ennek ellenére csak egy kicsi füvessel rendelkezik, a többi területen csarnok, atlétikai stadion és egyéb nagypályák sorakoznak.

A Vale Farm Stadion gondozásában (amely egyébként a Wembley FC otthona) pár éve még egy nagy edzőpályát láthatott az ide látogató groundhopper, de 2017-ben már ez nem volt meg, a helyét három kis zöld pálya vette át, de ez is csak alkalmi jelleggel, azaz a nagypálya visszaállítására is bármikor sor kerülhet. 

A West Hendon Playing Field is egy hatalmas "kaszáló", amit nyírnak is rendesen, így a nagypályák mellett nem kevesebb mint 9 kispálya volt kialakítva 2018-ban, amikor csaptam arra egy komolyabb sétát, de ez azóta már lehet régen meg is változott.

Barnet - Copthall Playing Field:

Barnet - Greenlands Lane:

Brent - Vale Farm Sports Centre:


Brent - Vale Farm Stadion:

Brent - West Hendon Playing Fields:

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése