2015. június 6., szombat

Nemzetközi Ellenfelek Debrecenben (Nyíregyházán) IV.



2010-ben valakinek eszébe ötlött, hogy a szomszédos Nyíregyházán is van egy jobb stadion a Debreceninél, így amíg az UEFA engedi nem lenne muszáj Budapestre utaznia a debreceni csapatnak és a szurkolóknak. Azért a 2010-es BL selejtezőt még a Szuszában vívta meg a Loki, majd jött a Litex Lovech elleni EL play-off, amelyre már a szabolcsi megyeszékhelyen került sor.
A debütáló meccsre meglepetésre csak 15 Litex szurkoló érkezett. 5 volt a vendég szektorban és még 10-en a tribünön üldögéltek. Nagy csalódás volt ez a fellépés egy bolgár csoporttól. A sikeres továbbjutás után már Nyíregyháza sem volt alkalmas a csoportmeccsekre, így a következő három találkozót (Harkov, PSV, Sampdoria) ismét csak a fővárosba vívta meg a debreceni csapat.

Kép. www.ultrashun.slx.hu


A 2012-13-as BL selejtezőt viszont ismét Nyíregyházán kezdte a DVSC, és az albán Skenderbau Korce érkezett Szabolcsba. Az albánok negatív megnyilvánulásai miatt a rendőrség különös figyelmet fordított a bekísérésükre. Nem is volt semmi esemény az utcán, a yardok szépen lebiztosítottak mindent. A vendégszektorban 80-an Hófarkas szurkolt, és egy görögtűz bevetésére is tellett az erejükből, amiért a rendezőséggel volt külön menetük a szektorban. Nem voltak rosszak, de azért látszik, hogy van még hová fejlődniük. 

 Kép: Csuti

A következő körben 120 vendégszurkoló érkezett a találkozóra, és igen színes volt a felhozatal, hiszen a Borisoviak mellett a fehérorosz Dinamo Brest és Dinamo Minsk huligánjai is képviselték magukat, valamint itt voltak a Piast Gliwice és Mlawianka Mlawa szurkolók is a barátság jegyében Lengyelországból. A szurkolásuk nem volt rossz, és még egy kisebb látványra is futotta lengetősök bevetésével. A találkozón szinte végig szurkoltak, majd ünnepelték a továbbjutás. Egy kamikaze akciót leszámítva békésen távoztak a városból. 

 Kép: Csuti

A belgák 100-an érkeztek és két híresebb lepedőjük is feltűnt a vendégben: East Side és Brugge Casual Firm. Pár rigmus és a kerítés gólok utáni megmászásán kívül más említésre méltó nem történt a szektoruban.

 Kép: Csuti

Az utolsó nyíregyházi meccsre meglepetésre 100 norvég érkezett, de a nagy létszám nem takart jó fellépést. A kerítésre három kisebb lobogó került, a szurkolásuk pedig nagyon gyenge volt, pedig ők jutottak tovább a következő körbe.
Ezzel a meccsel egy évtizedes tortúra ért véget a debreceni csapat és szurkolói számára, hiszen az Új Nagyerdei Stadion átadásával a nemzetközi meccsek is visszatértek a Hajdúságba.

Kép. www.haon.hu


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése