2013. január 24., csütörtök

Meccs, barátság és emléksálak Debrecenből


Újabb "szerencsétlen" 13 debreceni sál, melyek egy része nem is csak debreceni, mert az adott BL, EL vagy MK meccsre készült. Az első ilyen DVSC sálak megjelenésekor még repestem az örömtől, hiszen a Manchasterből hazatérő Szöszi és Mocsa barátom meglepett két nyakbavalóval is, ami akkor még majdhogynem egyedülálló volt a klub sáltörténetében. Aztán jöttek az eredmények és sorba a nemzetközi meccsek, ami magával hozott egy csomó hasonló "egy meccsre" készült sálat. Sajnos ezek minősége nagyon ritkán éri el a kívánt színvonalat, így ha csak nem akadok bele valahogyan egybe, nagyon nem kutatom ezen darabokat. Persze így is összejött vagy 8-9, mert ami "szembejön" azt nem kerülöm ki, de nagy hiányérzetem egyenlőre nincs, amiért nincs több a kollekcióban.









A Gara emlékére készített sál már egy más kategóriát képvisel, hiszen egy nagyszerű embernek és edzőnek allít emléket egy szépen kidolgozott darabbal. Az én generációmnak különösen sokat jelentett "Lajosbá" munkája, mondhatni együtt lettünk "nagyok", így a sál nagyszerű emlékeket idéz fel a "közös" munkáról.


A szomszédos Nyíregyházi szurkolók "tiszteletére" készített sálak már piacon vannak egy ideje, főleg a selyem nyakbavalók, melyből három színváltozat (fekete, bordó, piros) is készült anno. A kötött kétoldalas széria egy kicsit később jött le a kötőgépről, de még így is egy korosabb darabnak számít. Lassan jöhet is a harmadik generáció. :)



A "barátság" sálak listája elég rövid Debrecenben. Amikor még akad baráti tábor vagy csoport bőven, akkor még nem volt divat ilyesmiket gyártani, amióta viszont már készülnek ilyen nyakbavalók, a barátok száma rövidült le egy csöppet. A KVSC - DVSC kapcsolatot a kolozsvári srácok foglalták emlékbe, míg a SZUD - Boys Bielefeld kapcsolat igazából csak egy közös felvarró egy fekete sálra feltéve. Ezen utóbbi kapcsolatnak van egy komolyabb kötött változata, de ez még sajnos nem került hozzám, pedig elvileg már az enyém!?





hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése