2012. május 13., vasárnap

Winchester

Újabb friss élményekkel gazdagodtam immár Winchesterben, na nem Artúr "kerek asztala", a katedrális, a College vagy éppen a Wolvesey kastély romjai lesznek e pár sorban kitárgyalva, hanem az a három kisebb létesítmény, ami a történelmi emlékek mellett engem a legjobban érdekelt. A történethez hozzátartozik hogy a GPS koordináták elkeveredése miatt a város és a pályák megtekintése között eltelt bő egy hónap és amikor újra a környéken jártunk (azaz most) kerültek megtekintésre a winchesteri klubok hazai pályái.


Az utam elsőnek a város második számú csapata a Winchester Castle FC otthonába vezetett. Nagy hagyományokkal nem rendelkezik a "galeri", még a hazai pályának számító Hampshire County Council Sports Ground sem a városban, hanem a közeli Chilcolm egyik dombtetején helyezkedik el. Igen egy domb tetején, így a pálya messziről, amolyan festői környezetben terül el. Aztán a közelbe érve tapasztalhatjuk, hogy a szép távoli látványon kívül semmi extrával nem rendelkezik, még lelátókkal vagy egy, a pályát körbevevő korláttal sem. A bejutásom is csak a szerencsének volt köszönhető, ugyanis egy sorompó zárja el a "dombtetőt" a kíváncsi szemek elől, de pályakarbantartás miatt most lekerült a lakat. (nem az én tiszteletemre, de nagy szerencsémre)

Hampshire County Council Sports Ground (Winchester Castle FC)


HCCSG Training Grounds 1-2 (Winchester Castle FC)




Innen a városba vettük az irányt ahol egymás mellett helyezkedett el a városi rögbi, krikett és labdarúgó pálya. Elsőnek a rögbi pálya került górcső alá, de nagy élményekkel nem lettem gazdagabb, csak a megszokott öltöző és klubépület, egy fő és két edzőpálya, na meg itt is egy sorompó, hogy ne tudjak bemenni, de mivel nyitva volt, ismét nem volt akadály. Sajnos a krikett pálya eggyel hátrább volt kialakítva, így oda most lehetetlen volt a bejutás, na nem csak a "zártság", hanem a területen eluralkodott belvíz miatt is

North Walls Park (Winchester RFC)


North Walls Park Training Ground 1


North Walls Park Training Ground 2



Az út túloldalán egy pár méterrel feljebb volt a Winchester City FC, The City Ground-ra keresztelt pályája, melynek klubépülete hétköznap óvodás csoportoknak ad helyet, így a fényképezkedés közepette elég furcsán néztek rám az óvónénik. Sok időt nem töltöttem itt sem, mert ha nem említettem volna, az eső folyamatosan szakadt és gyanús viselkedésemnek köszönhetően már-már a rendőrséget tárcsázták a helyi gyermekmegóvók. Jobbnak láttam inkább letudni minél hamarább az "emlékmegőrzést" és nagy gázzal távozni a helyszínről. :)

The City Ground (Winchester City FC)



hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése