2012. május 17., csütörtök

Bath

Még valamikor 2009 tájékán jártunk eme szépséges városban, mely büszke rá, hogy Anglia egyetlen természetes melegvizes forrásával rendelkezik. A városban minden e körül forog, a római kori fürdő csak úgy vonzza a látogatókat. Emellett is akad még mit nézni a városban: múzeumok, parkok és ami nekem a legjobban tetszett az a Pulteney-híd. Persze volt még még más is ami nagyon érdekelt, az a három létesítmény ami külön-külön szolgál otthonául a helyi Football, Rugby és Cricket Clubnak.

A The Recreation Ground-ot nem volt nehéz megtalálni, hiszen a belvárosban található, szépséges környezetben. A folyópart és megfelelő park "körítés"  mindig szebbé és látványosabbá varázsolja az adott létesítményt. A Bath RFC otthona annyira nem illet bele ebbe a környezetbe a maga semmitmondó látványával, de hát mit volt mit tenni, ez a stadion már csak ezt tudta nyújtani.

 The Recreation Ground (Bath RFC)



Innen csak egy kicsit kellett lentebb sétálnom a folyóparton és el is értem a Bath Cricket Club hazai pályájául szolgáló North Parade Groundot, melyen épp egy találkozó folyt, de nagyszerű ismeretem eme "mozgalmas" sportról, nem tette lehetővé számomra hogy megállapítsam hogy is állnak a csapatok. Maradt csak a fotózás és inkább nem folytam bele a játékba. A körítés itt is szép volt és ez az apró kis létesítmény már sokkal jobban passzolt a környezetbe mint a rögbisek otthona.

North Parade Ground (Bath CC)



A Twerton Park meglátogatásához már nem volt elég a folyóparton sétálgatni és amolyan napi zárómomentumként kikocsikáztunk eme létesítményhez. Mély nyomokat nem hagyott bennem ez a stadion sem, mivel semmi nem volt benne ami egy kicsit is megfogná az embert, talán csak azért volt "nyerő" mert itt legalább labdarúgó meccseket rendeznek. Zárszóként meg is állapítható, hogy Bath nem a stadionjairól lett nevezetes, még "szerencse" hogy nem is azokért mentünk.

Twerton Park (Bath City FC)



hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése