2020. január 23., csütörtök

Bucks Bowls 1.

Angliában, Buckinghamshireben élek már egy ideje, így ha időm és lehetőségem engedi elindulok a megyében és felderítek minden sportolásra kialakított helyet, ami csak létezik és elérhetek. Eme "nemes" küldetés közben elég sok Bowling Green pályával találkozom, amelyek számomra igazi kis kincses szigetek. Ezzel a sporttal ugyan nem állok semmiféle kapcsolatban, még a szabályokat sem ismerem, de a helyszínek, ahol  golyókat gurítják egyszerűen magával ragadóak. Most egy kétrészes bejegyzés következik a meygéből, ezekről a pályákról.
Marlowban, a Higginson Parkban egy nagyobb Leisure Centre található, amelynek keretein belül van kialakítva egy kis zöld szigetecske ahol a Marlow BC versenyzői fogadják az ellenfeleiket. Legtöbbször a Bowling Clubok nyitottak és könnyen elérhetőek a magamfajta érdeklődő számára is, de nem itt, a helyi sportközpontban, ide csak tagságival lehet bejutni, így nem is láttam a pályát, csak  külső kerítést.
Chalfont St. Gilesben már más volt a helyzet, ide nyugodtan besétálhattam, igaz valami oknál fogva a sporttelep bejáratától igen távol alakították ki a Chalfont St. Giles BC otthonát, de ez a kis gyaloglás nem volt számomra akadály. Az eredmény meg látható a képeken.
Gerrards Crossban is hasonló volt a helyzet, a magányos sportklub nem gördített különösebb akadályt a pálya megörökítése elé, igaz épp nem volt nyitva, de így is sikerült pár használható képkockával hazatérnem a The Robert Brown Green névre hallgató sportpályáról.
A High Wycombe városában található Bassetsbury Manor is bír egy zöld csodával, amely a The Rye sporttelep mellett, a helyi krikett stadion szomszédságában van kialakítva, mondhatni festői, de kicsit eldugott környezetben. Mindenesetre a pálya jól megközelíthető és remekül fényképezhető, plusz a szomszédban még ezernyi más néznivaló is van, nem csak groundhoppereknek.


Marlow - Higginson Park & Court Garden Leisure Centre (Marlow BC):

Chalfont St. Peter - The Playing Fields / Crosskeys (Chalfont St. Giles BC):

Gerrards Cross - The Robert Brown Green (Gerrards Cross BC):

High Wycombe - The Rye & Hollywell Mead (Bassetsbury Manor BC):

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése