2012. augusztus 27., hétfő

Skócia falvai

Skóciában majdnem egy hetet sikerült eltöltenem a közelmúltban párommal, így a csodálatos tájak, kastélyok és városok mellett jutott idő pár kisebb "falusi" pálya meglátogatására is, melyek talán már nem is szolgálnak labdarúgó meccsek színhelyéül. Eme zöld területek feltérképezései nem szerepeltek a célprogramban, egyszerűen csak jókor voltak jó helyen és lencsevégre kerültek.

A leírhatatlan és kimondhatatlan Drumnadrochit faluja például a Loch Ness-i tó mellett helyezkedik el és az ott kialakított Loch Ness Center csak úgy vonzza a turistákat. Természetesen mi is a faluba csábultunk és pont elhaladtunk a település pályája mellett, amit így le is fotóztam, igaz csak pár képpel lettem gazdagabb, mert magát a pályát már nem igen használják a "nemes célnak", arra ott volt a mögötte lévő centerpálya.

Drumnadrochit - St. Drostan Road:


Drumnadrochit - St. Drostan Road Training Field:



Az újabb "falusi" pálya megtekintésére egy újabb csodálatos helyen került sor, csak éppen Skócia másik partján, a Blair Atholl nevezetű településen. A pálya egy csendes, nyugodt környezetben terült el a falú egyik szélén, a Blair kastély bejáratánál. Magát a zöld gyepet maximum hobbi szinten használják, hiszen a kapuk lepusztult állapota és a felfestés hiánya nem utalt másra. Magát a gyepet viszont szépen nyírják, de max családi piknik alkalmával veszik birtokba a helyiek. Azért megérte az a pár perc körbejárást, főleg a friss levegő és a szép környezet miatt.

Blair Atholl - Memorial Park:


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése