2019. december 7., szombat

2x Angol Focipályák 1.

Az elmúlt 12 esztendőt megvizsgálva és áttekintve kiderült, hogy rengeteg szimpla focipályával vagyok adós a nagyközönségnek, amelyet a vizitjeim alkalmával láttam és megörökítettem. Ezek többnyire kisebb jelentőségű futball mezők vagy a stadionok melletti edzőterek, de számomra ugyanolyan jelentőséggel bírnak mint egy-egy komolyabb, híresebb társuk. A mostani mini sorozat különlegessége, hogy olyan helyszínek kerülnek fel, ahol duplán találhatók ezek a szimpla játékterek. Íme az első  rész.

A Short Lane Ashfordon (Surreyben) nem esik messze a Heathrow nemzetközi repülőtértől, így a sporttelep mellett a percenként felemelkedő és leszálló monstrumokat is kiválóan meg lehet figyelni. Az itteni sporttelepen nem a focié a főszerep, itt a krikett és a gyephoki uralkodik, de azért egy-egy falat egy-egy oldalon le van csippentve egy-egy labdarúgó pályának. Igaz a kapuk ideiglenesek, akár csak a felfestés, de azért be van, pontosabban 2013-ban még be volt jegyezve ez a két pálya a nagy almanachba.
Berkhamstedben több szimpla sporttelep is található, ebből az egyik a Velvet Lawn Recreation Ground ahol két, kapukkal ellátott és egy kisebb öltözőépülettel bíró labdarúgópálya az úr. Igaz vasárnapi sörmeccseken kívül nincs más gazdája a területnek, de az állandóságot jelző fix kapuk miatt mindenféleképpen érdemes egy görbe kanyart erre tenni a téma szerelmeseinek.
Cirencesterben a Coronium stadion mögött egy hatalmas füves terület található, ahol több kisebb utánpótláspálya mellett fel szoktak festeni két nagypályát is, így az első és a tartalék csapatnak is van hol melegíteni, edzeni és olykor játszani.
Eastleightben a Wellington Sports Ground hatalmas sporttelepén a labdarúgás csak mint mellékszereplő van jelen a rögbi és a krikett után, így a két nagypálya a sporttelep két legeldugottabb pontján van kialakítva, mondhatni észre sem lehet őket venni.
Portsmouth belvárosában, a Burnaby Roadon is van egy nagy komplexum, amely az US Portsmouth sportegyesületének központja több kisebb stadionnal, kisebb-nagyobb pályákkal, sportcsarnokkal. Katonai szervezettről lévén szó a terület szépen körbe van kapva kerítésekkel és belépni csak külön engedéllyel lehet a megfelelő áteresztő pontokon. Szerencsére kívülről azért lehet képeket készíteni, mondjuk ez nem nagyon szokott tetszeni a kerítés mellett bandukoló őrszemélyzetnek, de azért megoldható, ha ügyes az ember.

Ashford (Surrey) - Short Lane (Ashford SC FC) - 2013


Berkhamsted - Velvet Lawn Recreation Ground - 2016


Cirencester - Coronium Stadion (Cirencester Town FC) - 2015


Eastleight - Wellington Sports Ground - 2018


Portsmouth - Burnaby Road (US Portsmouth FC) - 2009


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése