2021. június 9., szerda

Idegen Tollakkal - Italy I.

Idegen tollakkal rovatom ezúttal Olaszországba kalauzolja el az érdeklődőket, méghozzá két olyan Seria A-s stadionba, amelyet én magam is megcsodálhattam még 2006-ban. Ezúttal viszont nem én voltam az utazó és a képek készítője, hanem Atka barátom, aki egy röpke olaszországi vizitbe sűrítette bele e két nagyszerű stadion megörökítését. Sajnos "méteres" lemaradásom van a blogra szánt képek kihelyezésében, így ezen felvételek is már három évesek, de csak most érték el "közléshatárt". Sajnos több száz hasonló pályáról és stadionról készült kép porosodik így a "pincémben", de egyszer csak előkerül a poroló és kikerül mindegyik a megérdemelt helyére.
A Stadio Atleti Azzurri d'Italia standjait 2018-óta már át is alakították és a neve is szponzort kapott és Gewiss Stadionként jegyzik napjainkban, sőt azóta már az UC Albinoleffe is kiköltözött, ők Gorgonzola városába tették át a székhelyüket.

A San Siro Stadiont senkinek nem kell bemutatni, aki egy kicsit is jártas az európai labdarúgásban, hiszen a kontinens egyik legnagyobb stadionjáról beszélünk, amely két olyan patinás együttes közös otthona mint az AC Milan és az Inter Milan. A Giuseppe Meazza stadionról készített felvételek szintén 2018-as keltezésűek és ha jól hallottam, akkor tervben van egy új monstrum megépítése Milánóban, így a biztonság kedvéért, aki még látni akarja az öreg San Siro-t vegyen repjegyet amint teheti az észak-olasz metropoliszba. 

Bergamo - Stadio Atleti Azzurri d'Italia (Atalanta BC / UC Albinoleffe) - 2018

Milan (Milánó) - San Siro / Giuseppe Meazza Stadion (AC Milan / Inter Milan FC) - 2018
Képek: Ács Attila

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése