2024. szeptember 25., szerda

Angol Műpályák

Angliában már 20 évvel ezelőtt is nagyon elterjedtek voltak a műborítású sportpályák, amelyek eleinte egy-egy sporttelep plusz tréning lehetőségét adták, majd fokozatosan váltak kisebb csapatok otthonául. A göröngyös, füves (sokszor csak földes) pályák többnyire maradtak a vasárnapi foci kedvelőinek, míg a megyei szinten szereplő gárdák nagy része fokozatosan elindul a műfüves pályák irányába.

A Vale Farm Sports Ground egy igen nagy kiterjedésű sporttelep, ahol nem csak egy üzemeltető van, aminek köszönhetően hazai csapatból is akad bőven. Az itteni "egyik" műfüves pályát például a Sudbury Court FC használja, legalábbis 2017-ben, amikor arra jártam még így volt.

Az Enfield Playing Fields mezeje is a Vale Farmhoz hasonló, ugyanis itt is több üzemeltető és több sportegyesület működik. A határokat -már ha vannak- észre se lehet venni, annyira összenőttek a grundok, a pályák, a klubok. A most felkerülő szintetikus borítású pálya ezek közül a "The Park" nevezetű részen található.

Yeoviltonban az RNAS Sport Groundon is van egy műfüves nagypálya, amit az itt szolgáló katonák használnak. Bejutni nem is lehet a bázisra, de a szomszédban található múzeum lehetőséget biztosít a kerítésen kívüli fényképezésre.

Az RNAS (Royal Navy Air Service) mellett van viszont egy szabadon megközelíthető sporttelep is Yeoviltonban, ahol a stadiont és mellette lévő műfüves pályát is lencsevégre lehet kapni. Ezt a grundot (Falklands Memorial Way) is a katonák használják elsősorban, de ahogy írtam, ide más is besétálhat, még akkor is, ha éppen csak fotózni van kedve. 

London (Brent) - Vale Farm Sports Ground (2017):

London (Enfield) - Enfield Playing Fields / The Park (2018):

Yeovilton - RNAS Sports Ground (2018):

Yeovilton - Falklands Memorial Way (2018):

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése