2022. november 15., kedd

Skót Füves Kispályák I.

A természetes füves, állandó kialakítású kispályák napjainkban elég ritkák. Helyüket felváltották a műfüves kis dühöngők, illetve az ideiglenesen kimért grundok, amelyek hol láthatók, hol meg nem egy adott sporttelepen. Most Skócia hegyei és völgyei közötti barangolásom során felfedezett 2x4 darab kis eredeti zöld játéktér következik.

Ardesier-ben a centerpálya végében volt egykoron egy fix grund, de a 2018-as vizitemkor már csak egy otthagyott, árván álldogáló kaput csodálhattam meg. Kár érte, igazán pazar látványt nyújtott volna a tengerparton, ha még teljes egészében áll a grund.

A Brora Primary School Ground sporttelepén egy ideiglenes kis zöld csodának is akad hely. Sajnos fix kapuk híján, ez a pálya hol látható, hol nem. Amikor ott jártam, akkor éppen a "nem látható" jelző volt érvényben. 

Castletown-ban, a Harbour Road-on már több szerencsével jártam, ott épp kint voltak a kapuk, így a pálya is jól látható és behatárolható volt, még számomra is.

Dunnetben is hasonló volt a helyzet, csak annyi kis differenciával, hogy ez egy állandóra kimért és felkapuzott grund volt, így az év 365 napjában megcsodálható volt közvetlenül a nagypálya mellett.


Ardersier - Cromal Recreation Ground (2018):

Brora - Brora Primary School Ground (2018):

Castletown - Harbour Road (2018):

Dunnet - Ham Park (2018):

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése