2012. november 14., szerda

Három kisebb "town"

Az angliai kalandozások újabb három állomására érkeztem, melyben most három kisebb "town", pontosabban azok kisebb stadionjai lesznek bemutatva.

Időrendi sorrendben haladva elsőnek Bracknell-ben jártam, ahol a belváros gyors megtekintése után a Larges Lane felé vettem az irányt. A stadion elsőre és külsőre semmit nem mutatott magából, egyedül csak a betonfalra kiakasztott Bracknell Town FC táblából tudtam jó helyen járok. A csapat neve a klubépület sarkára is ki volt biggyesztve, de sokat nem emelt az amúgy igen nívótlan stadion színvonalán. A pálya belülről sem volt szebb, jobb vagy ápoltabb, így sokat nem kellett időzni a helyszínen. Csodájára nem kell járnom a közeljövőben annyi bizonyos.

Bracknell - Larges Lane (Bracknell Town FC):


Még ugyanebben az évben, de teljesen más hónapban Hungerford városa is utunkba esett, ahol az előző csapathoz hasonlóan szintén játszik egy "town". Ők a Hungerford Town FC, akik hazai pályájukat a Bulpit Lane-re tették le egykoron. Ez a pálya viszont össze sem hasonlítható az előzővel, itt rendezett környezet, szépen ápolt standok és kerítések fogadtak. A Bulpit Lane ugyan nem nagy, nem is nívós, de a maga egyszerű módján elnyeri az ember tetszését. A pálya négy kisebb lelátóval rendelkezett, melyből a két kapu mögötti rész csak állóhelyként szolgált, de minden egyes kialakított "szektor" fedett volt, így ha meccsen esik (ami azért valljuk be elég gyakori Angliában) csak azok áznak el, akik a korlátot támasztják a stadionban.

Hungerford - Bulpit Lane (Hungerford Town FC):


A bejegyzés utolsó "town-ja" Whitstable városában várt rám, mely egy csendes kis halászhely Canterbury közelében. Még 2011 év elején jártunk arrafelé osztriga nézőben, plusz a parton is csak sétálgattunk a kellemetlen szellő ellenére. Ezután érkeztünk a helyi Whitstable Town FC elbarikádozott stadionjához, melyet a The Belmont Ground névvel illetnek. A pálya megközelíthetetlen volt ottjártamkor, hiszen se meccs, se edzés, se pályakarbantartás nem volt, így meg kellett elégednem a külső fotózással, azt is csak egy irányból, hiszen csak ez az út vezetett a lelátókhoz.

Whitstable - The Belmont Ground (Whitstable Town FC):


hancsi78
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése