2020. június 20., szombat

Sípályák Európából

Nem mondhatom magam a téli sportok szerelmesének, de azért meg-meg nézem az eseményeket a televízióban, de arra még nem vett rá a lélek, hogy élőben megtekintsek egy-egy havas vagy jeges eseményt. Értelemszerűen az ehhez kapcsolódó pályák, sportcentrumok nem alkotják a fő profilomat, de azért ha beleakadok egy jégpályába vagy sípályába akkor készítek pár képet, mondhatni rutinból.
Az angliai Kendal városába a helyi romos kastély és az alatta elterülő két sporttelep miatt érkeztünk egy Lake District-re tett kirándulás keretein belül, az már csak hab volt a tortán, hogy ahol parkoltunk épp a Kendal Showsport Club "száraz" lesiklója volt.
Cipruson megmásztuk a Troodost márciusban, ahol ekkor még a hó az úr, viszont mi a 25 fokból rövidnadrágban és pólóban érkeztünk a tengerpartról, így kicsit furán néztek ránk a síruhába öltözött sportolók. Szerencsére volt nálunk pulcsi, így legalább tudtunk csapni egy kört a másfél méteres hóban. 
Aberdeen-ből Skócia északi része felé haladva csodálatos helyeken vezetett át az utunk és a hegytetőre érve a felföld legnagyobb sítelepén sikerült "átvergődnünk", amely a The Lecht nevet viseli és közkedvelt téli kirándulóhely. Mivel mi nyár közepén voltunk, csak a széllel és a hideg levegővel kellett szembenéznünk, na és a kihalt, több lesiklópályával is rendelkező Lecht 2090 Adventure Activity Center épületeivel.

Anglia (Kendal) - Canal Head North (Kendal Snowsports Club):

Ciprus (Trooodos) - Cyprus Ski Club:

Skócia (Cargarff) - The Lecht / Lecht 2090 Adventure Activity Centre:

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése