2020. június 20., szombat

Nem Használt Focipályák Angliából

Most olyan egykori labdarúgópályák következnek, amelyek valamikor eme nagyszerű sport szolgálatában álltak, de a huszonegyedik századra elvesztették ezt a funkciójukat és megmaradtak egyszerű parknak, vagy játszótérnek. 
London szélén Hillingdonban az Uxbridge Common pont egy ilyen rész, ahol egykoron élénk sportélet folyt, de jelenleg csak egy sétálásra, kirándulásra, piknikezésre alkalmas füves, bokros terület. Ha minden igaz foci és kriekettpálya is állt itt a helyiek nagy örömére. 
Borehamwoodban a helyi stadion mögött van egy nagyobb füves terület, ahol nem is olyan régen még két füves nagypálya is állt. Aztán a stadion mellé felhúztak egy műfüves, többfunkciós pályát, így a két "ősgyep" elvesztette a jelentőségét, ma már csomókban nő rajtuk a gaz és karvastagságúak lettek a fák.. Azért a terület még mindig kiválóan alkalmas a sétára, pihenésre. 
Az Ealingben található Cleveland Parkban is hasonló a helyzet, csak itt már komolyabb méretűre nőttek a fák, ami annyit tesz, hogy sokkal korábban elvesztette a mező a labdarúgásban és krikettben betöltött szerepét. Azóta csak egy park, amit szilárd burkolatú ösvények szelnek át keresztbe-kasba.

London (Hillingdon) - Uxbridge Common:

Borehamwood - Meadow Park:


London (Ealing) - Clevelend Park:

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése