2019. november 10., vasárnap

Bowling Greens - Használaton kívül


Sokszor az eltűnt vagy nem használt focipályákat is elég megtalálni, nem hogy a sokkal kisebb és rejtettebb bowling green pályákat. Igaz ez utóbbi grundokat nem szoktam keresni, csak azt örökítem meg (mármint a hűlt helyét) ami az utamba kerül és ki is derül, hogy ott éppen volt egy ilyen.
A londoni Perivale Parkban sokféle pálya megtalálható és áll ott egy atlétikai stadion is, de csak amolyan tessék-lássék módon. A legtöbb eléggé le van amortizálva, vagy fel van számolva mint a bejegyzés szempontjából érdekes bowling green, amelynek csak a körvonalai vehetők ki a teniszpályák mellett.
Silsoban a Wrest Parkban is hasonló a helyzet, annyi a különbséggel, hogy ott egy hatalmas, tradicionális angol vidéki ház (inkább kastély) szépen karbantartott kertjében van (volt) egy kis zöld csoda.
Franham Royalban a Farnham Parkban is volt egy nagyobb tér a "golyó gurítóknak", de az már évek óta nem üzemel. Ma már csak törmelék és építőanyag raktárnak használják, ha éppen van valami felújítás a területen.


London - Perivale Park:


Silsoe - Wrest Park:

Farnham Royal - Farnham Park:

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése