2023. március 1., szerda

Egyéb Sportok

Utazásaim, fényképezéseim során sokszor akadok bele olyan sportpályákba, amely számomra kevésbé ismert sportoknak, sportágaknak adnak otthon. Többnyire nem céltudatosan keresem fel ezeket a sporttelepeket, hanem egyszerűen arra járok és épp az utamba kerülve, nem hagyom ki őket. Főleg akkor szeretek róluk említést tenni és lehetőség szerint fényképet készíteni, ha egy nagyobb sporttelep részét képezik, mert így szorosan összefüggnek az adott sportegyesülettel, komplexummal és lehet pár év múlva, amikor újra arra járok, már focipályák fognak sorakozni a golfpálya helyén. Most egy kis visszatekintő következik néhány olyan grundról, ahol találhatók ilyen mellékesek, de én még nem tettem róluk említést. 

A Murrayfield impozáns stadionja mellett például egy jégpálya található, ahol amatőr korcsolyázók mellett a profik is siklanak, illetve itt talál otthonra az Edinburg Capitals jégkorongcsapata. Sajnos 2012-ben amikor ott jártam nem volt lehetőségem körbejárni a stadiont, így a túloldalt lévő jégcsarnokról sincs első kezes felvételem, így be kell érnie mindenkinek a sporttelep főbejáratával. 

A ciprusi fővárosban járva a Makario Stadion tartogatott meglepetéseket számomra, ugyanis itt a fő létesítmény mellett több sportcsarnok, teniszkomplexum és edzőpályák mellett a nemzeti Archery Federation Ground is megtalálható, de magas falai és zárt kapui nem engedtek bepillantást a sportpálya berkeibe. 

Caernarfonban a Coed Helen Recreation Area nagyobb sporttelepén egy golfpálya is található, amiről mindezidáig nem ejtettem említést, de most kihasználva az "egyéb" opciókat megteszem. Viszont többet nem tudok a sporttelep ezen szegmenséről, így maradok csak a megemlítés szintjén. 



Edinburgh - Murrayfield Ice Rink (2012):

Nicosia / Lefkosia - Makario Stadion /  Archery Federation Ground (2019):

Caernarfon - Coed Helen Recreation Ground / Golf Course (2017):

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése