2019. február 5., kedd

DVSC Kézi - Lengyelország

A csajok elég sokat szerepeltek a lengyel testvéreknél, amely vizitek alkalmával a fogadás többnyire barátságos volt, de sajnos a győzelem nem mindig jött össze. A találkozókra mindig eljutott egy kisebb debreceni kontingens is, hogy a helyszínen buzdítsa a kedvenceket az épp aktuális sportcsarnokban.
Az első vizitre Lubin városában került sor még 2001-ben, ahol a Zaglebie Lubin HK fogadta a vasutas lányokat egy apró kis csarnokban (Hala Sportowa), ahol mindössze egy felső karzat alkotta a nézőteret. Akkor még ilyen létesítményekben is lehetett nemzetközi meccseket vívni, ma már ez elképzelhetetlen. A meccsen volt egy kocsinyi Unscarred tag, így a képeket nekik köszönhetem.
Innen pár száz kilométerre Lublinba is pályára lépett a Loki, itt az SPR Lublin volt az ellenfél és a Hala Sportowa Widowskova, azaz a Globus Sportcsarnok adott otthont a találkozónak, még 2010-ben, a BL selejtező csoportkörében. Ez már egy komolyabb létesítmény volt, igazi csarnok, aréna ahol ekkor játszott először a Loki, pedig már találkozott a két csapat korábban a európai színtéren. Annak a meccsnek (2006-ban) a szomszédos Chelm városa, és annak a Miejska Hala Sportowa létesítménye adott otthont, lévén ez a csarnok akkor épp foglalt volt. A chelmi csarnokban 2010-ben is szerepelt a Loki, lévén a BL selejtezőkörének utolsó meccsére a KIF Vejen ellen ezen ismerős falak között került sor, és örülhettek a Lokisták, hisz a csapat bejutott a BL csoportkörébe.
Glogow városába is ebben a formában jutott el a debreceni egylet, akkor ugyanis a Zaglebie Lubin adott otthont a kvalifikációnak, de nem otthon, hanem a szomszédos Glogowban, az Obiekty Sportowe Sala Sportowa-ban vívták a csapatok a meccseket. Két helyszín helyett tehát mindjárt négy csarnokban, sőt négy városban lépett fel a DVSC ezen a találkozókon, de ezzel még nem volt vége a lengyel utazásoknak, de arról már beszéltem egy másik bejegyzésben.
A képekért köszönet Olivérnek és Derinek.


Lubin - Hala Sportowa (2001)
Kép: Kovács Olivér
 
Chelm - Miejska Hala Sportowa (2010)
Kép: Derencsényi István

Glogow - Obiekty Sportowe Sala Sportowa (2011)
Kép: Derencsényi István

Lublin - Hala Sportowa Widowskova / Globus (2010)
Kép: Derencsényi István

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése