2019. február 5., kedd

DVSC Kézi - Kelet Európa I.

Akkor, ha már belevágtam, szóljon ez a hónap  a DVSC kézilabdázás idegenbeli helyszíneiről. A lengyelországi "kalandok" után tovább utazunk a vad keletre, más országokba, nem olyan baráti helyszínekre.
Csehországban nem volt gond, Olomauc (Olmütz, vagy legyen Alamóc) egy gyönyörű szép város, amolyan Prága kicsiben, barátságos helyiekkel, kevés kézilabda szurkolóval. A helyi Sporthalle adott otthont a DVSC elleni nemzetközi meccsnek 2009-ben, ahol egyértelműen a vendégek voltak az esélyesebbek, és ezt be is bizonyították a meccsen. A csarnokban nem volt nagy zsúfoltság, a Firenzéből hazafelé tartó Lokisták egy része (a másik épp a győri vendégszektorba tartott) tért be a csajoknak szurkolni, és a hazaiak csendes nézelődése mellett az ő hangjuk dominált, a kicsit idejétmúlt lelátókon.
Podgoricában már más volt a helyzet, ott ugyanis aktív tábor biztatja a Budacnost csapatát a Moraca sportcsarnokban, amely így az egyik legfélelmetesebb helyszín Európában. Ez persze nem szegte kedvét egy kisbusznyi debreceni drukkernek, akik a helyszínen tekintették meg a találkozott erős rendőri felügyelet mellett, ugyanis a montenegrói drukkerek nem voltak épp barátkozós formában. A csarnok európai szintű volt, a hangulat pedig, amit a hazai drukkerek teremtettek átlag feletti. Több ilyen párosítás kellene a nemzetközi színtéren is.
A képekért köszönet Derinek és az Ultras Debrecen tagjainak.

(Csehország) Olomouc - Sporthalle:
Kép: Ultras Debrecen

(Montenegró) Podgorica - Moraca Sportshall:
Kép: Derencsényi István

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése