2013. április 6., szombat

Egy kis karbantartás!

Lassan itt a tavasz, így ideje volt egy nagyobb "takarítást" eszközölni az "oldalon". Így utólag is elnézést mindenkitől, a frissítések, új képek, bejegyzések mellőzése miatt, de remélhetőleg az új "rendszert" bevezetve még élvezetesebb és áttekinthetőbb lesz az album!

A sálak rész semmit nem változott, így ott nem kell semmi újat észrevenni! Maradtak az eredeti "albumok", tehát minden olyan "ország" kap egy külön részt, amely eléri a "bűvös" ötvenes határt, ez jelenleg Magyarország, Nagy Britannia, Olaszország, Németország és természetesen külön kategóriát képez a több mint 100 DVSC nyakbavaló is. A többi Európából és a világból ékező sál  "közös topicot" kap és ez így is marad, amíg 1-1 ország el nem éri a komolyabb darabszámot.

A stadionok rész viszont muszáj volt szétbontani, de az alap kategóriák így is megmaradtak. A legtöbb létesítményt Magyarországon és Nagy Britanniában látogattam meg, így ez képez külön részt, míg Európa többi országa egy közös albumba van besorolva.

Itt további bontásokra volt szükség, hiszen az eredetileg célba vett labdarúgó stadionok mellett egyre több sportcsarnok, krikettpálya és más sportlétesítmény került a célkeresztembe, így muszáj volt tovább bontani az eddig meglévő kategóriákat.

Az említett három fő csoport további két-két részre bomlik, így a stadionok mellett a sportcsarnokok is külön albumot kapnak. A stadionok rész labdarúgó, atlétikai és rögbi stadionok, melyeket azért szerepelnek együtt, mert sokszor egy nagyobb stadion (vagy akár kisebb is) ad otthont egyszerre a helyi labdarúgó vagy rögbi csapatnak, de sok helyen az atlétikai stadion egyben a helyi focisták otthona is, így ezt nem lett volna értelme tovább bolygatni. Persze vannak extrémem példák is, mint amikor a futball pálya egyben a salakmotorosok hazai helyszíne is, de ilyen esetekben mindig a labdarúgást veszem előre, így ez a "ilyen pálya" is ide kerül besorolásra.

A sportcsarnok kategóriába azon zárt létesítmények kerülnek ahol a teremsportok szerelmesei gyűlnek össze hétről-hétre. Tehát a kosárlabda, kézilabda, röplabda, futsall vagy éppen a jégkorong, de ide sorolom azokat a komplexumokat is ahol egyszerre több versenypálya is megtalálható és nem csak feltétlenül az említett sportok űzésére alkalmas. Tehát egy kombinált sportcsarnok amiben egyszerre van sportuszoda, kerékpár  és kosárlabda pálya, az ide lesz betéve

Az Angliában meglátogatott sok krikettpályának köszönhetően kénytelen voltam nyitni egy "krikett" részt is, hiszen ezen pályák merőben eltérnek a labdarúgó vagy rögbi játéktértől, így többnyire csak az adott "Cricket Club" játszik rajta. Persze kisebb falusi pályáknál előfordul hogy ugyanazt a parkot használják a rögbisek és a kriketterek, sőt még a labdarúgók is, de nem ez a mérvadó, az eddigi tapasztalataim szerint, így inkább kapott eme "sport" egy külön albumot. Így próbálván megelőzni a "keszekuszaságot", tehát akit nem érdekelnek ezen létesítmények, azoknak nem kell a többi stadiont nézegetve, folyton a "krikettbe" botlania.

A végére tettem egy amolyan "vegyes" kategóriát. Ide azok a létesítmények kerülnek, melyek az eddig felsoroltakba nem férnek bele. Ilyenek például az autó és motorverseny pályák, a sportuszodák vagy a lóverseny és kerékpár pályák. Ide jönnek azok a stadionok is, melyek a sport jellegéből adódóan nem alkalmasak az említett főkategóriás sportok megrendezésére, mint például a gyephoki vagy Bowling Green pályák.

Egyenlőre ennyi átalakítás történt, remélem így még áttekinthetőbb és élvezetesebb lesz a blogon található képek böngészése, mindenkinek további jó nézelődést kívánok!

hancsi78 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése