2012. június 2., szombat

Nottingham

Még 2009-ben jártam Robin Hood városában, egy baráti pár meglátogatásának alkalmából. Szerencsére a közös séták és városnézés mellett belefért a programba a három nagyobb stadion megtekintése is. Az első Meadow Lane ódon lelátói voltak, amely létesítmény elég régóta hazai pályája a 150 éves Notty County együttesének, de ezt a stadiont használja a Nottingham Rugby FC is 2006-óta. A szarkák stadionja nem egy művészeti remek, de még magán hordozza a régebbi angol stadionok névjegyétt, így érdemes volt ellátogatni a Trent folyó jobb (vagy bal ?) partjára. 

Meadow Lane (Notts County FC / Nottingham RFC)




Átlesve a folyó másik oldalára, már szembe is tűnt a Nottingham Forest stadionja. A City Ground azért a magamfajta magyar érdeklődőknek jobban ismert, már csak az egykori BEK győztes labdarúgó csapata miatt is. A stadion egyik standja közvetlenül a Trent folyó partjára (és magára a vízre) nyúlik rá, így innen megfigyelve (és fényképezve) a pálya környezete igen szépnek minősül. Amúgy eléggé zárt volt a létesítmény, nem nagyon tudtm bejutni (legalább is ottjártamkor), így maradtak a külső fotók, de az is csak a stadion egyik feléről, mert a másik feléhez sehogy sem sikerült odakeverednem.

City Ground (Nottingham Forest FC)



Kicsit lentebb (vagy fentebb) a Forest stadionjától a Trent Bridge létesítménye volt felhúzva, ami a Nottinghamshire County CC otthona és a fényképezés napján éppen "ádáz" küzdelem folyt a zöld gyepen. Az, hogy ki játszott kivel nem tudom és igazából nem is nagyon érdekelt (Ekkor még csak tanulgattam a krikett szabályait!), mert egyenlőre csak a lelátók nyújtottak számomra élvezetet, a játék nem. A krikett iránt azóta sem gyúltam szerelemre, de azért a szembe jövő stadionokat, pályákat nem hagyom ki, főleg ha ilyen szépen dekoráltak mint az NCCC otthona.

Trent Bridge (Nottinghamshire County CC)


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése