2024. szeptember 30., hétfő

Barnet Copthall Ex-focipályái

A Barnet-Copthall részen 2012-ben jártam elsőnek és akkor még sajnos nem a legalaposabb fotózást végeztem. Mentségemre legyen mondva, hogy akkor nem is nagyon lehetett beazonosítani, hogy melyik terület hová is tartozik, így azt sem, hogy aktuálisan hol vannak (voltak) a kijelölt pályák. A stadionhoz (ami akkor még az atlétikát és a focit szolgálta) mindjárt tartozott két füves grund, de a szomszédos Playing Field-nek is volt ugyanennyi. Ekkor már sejthető volt, hogy valami történni fog ezekkel a részekkel is, hisz a Saracens RFC már használatba vette a stadiont, így a környéken is kezdte átvenni a hatalmat a rögbi, Ezt mi sem jelzi jobban, mint az, hogy hamarosan a stadionban elkezdődtek a felújítási munkák. A környéken viszont 2012-ben még a foci és krikettpályák voltak hatalmon, igaz uralkodásuk napjai már meg voltak számlálva. 

LONDON

Barnet Copthall Stadion & Playing Fields (2012)




hancsi78

2024. szeptember 29., vasárnap

Yeovilton & Hucknell Stadion

Nemrég a műfüves pályáknál szóba jött a Falklands Memoral Way, ahol még 2018-ban vizitáltam. Aznap nem a sporttelep volt a fő cél, de ha már ott jártam nem hagytam ki a lehetőséget az apró létesítmény megtekintésére. A sporttelep maga nem csak a fedett tribünnel rendelkező stadionocskáról szól, de kétségtelen, hogy ez a fénypontja. A Fleet Air FC mellett a HMS Heron FC csapatának is ez az otthona és a pálya mellett az is közös bennük, hogy mind a két csapat katonai alapokon nyugszik, akárcsak a sporttelep.

A Watnall Road-on korábban, 2016-ban jártam, egy nottinghami baráti vizit egyik mellékszálaként. A Hucknall Town FC otthonánál ekkor voltam elsőnek, de be kell valljam, azóta már eljutottam újra a stadionhoz. Az első (azaz a mostani) vizitem gyors volt, hisz a megértő barátokat nem akartam hosszú ideig feltartani, de az első randi így is jól sikerült. Láttam, amit látni engedett a létesítmény és a mögötte lévő edzőpálya. Soha rosszabb első randevút. 

Yeovilton - Falklands Memorial Way (2018):

Hucknall - Watnall Road (2016):


hancsi78

2024. szeptember 27., péntek

Csoportsálak

Sajnos mindennel elvagyok maradva, így a sálakból is még azok kerülnek fel a blogra, amelyeket jó pár évvel ezelőtt kerültek be a kollekciómba. 
Most a sokak által kedvelt és leginkább szeretett csoportsálak rovatot bővítem egy picit Európa több pontjáról. 
A Tribuna Sever sálat Pap Norbi barátomnak köszönhetem, aki prágai tartózkodása alatt szerezte nekem ezt a szép Slavia ereklyét. Köszönet érte, hogy mindig gondolsz rám. A Panathinakiosz sálat jómagam vettem egy krétai nyaralás alkalmával. A helyi szekció nyakbavalójába sikerült belebotlani nagyon baráti áron. A Komiti Vardar és a magyar sálak Gordinak, Csirkének és az internetnek köszönhetőek. A Szövetség Kispest és a Commandos Diósgyőr egy-egy alap változatával már rendelkeztem, de ezek kicsit eltérőek. A Bad Bones Szentes City az egyetlen "Kinizsi" sálam és igencsak tetszik. Az Ultras Brescia és a The Firm Novi Sad ereklyéi pedig két nagyon régi barátom apró figyelmessége. Köszönöm Gabó és Sanyi! 













hancsi78

2024. szeptember 25., szerda

Angol Műpályák

Angliában már 20 évvel ezelőtt is nagyon elterjedtek voltak a műborítású sportpályák, amelyek eleinte egy-egy sporttelep plusz tréning lehetőségét adták, majd fokozatosan váltak kisebb csapatok otthonául. A göröngyös, füves (sokszor csak földes) pályák többnyire maradtak a vasárnapi foci kedvelőinek, míg a megyei szinten szereplő gárdák nagy része fokozatosan elindul a műfüves pályák irányába.

A Vale Farm Sports Ground egy igen nagy kiterjedésű sporttelep, ahol nem csak egy üzemeltető van, aminek köszönhetően hazai csapatból is akad bőven. Az itteni "egyik" műfüves pályát például a Sudbury Court FC használja, legalábbis 2017-ben, amikor arra jártam még így volt.

Az Enfield Playing Fields mezeje is a Vale Farmhoz hasonló, ugyanis itt is több üzemeltető és több sportegyesület működik. A határokat -már ha vannak- észre se lehet venni, annyira összenőttek a grundok, a pályák, a klubok. A most felkerülő szintetikus borítású pálya ezek közül a "The Park" nevezetű részen található.

Yeoviltonban az RNAS Sport Groundon is van egy műfüves nagypálya, amit az itt szolgáló katonák használnak. Bejutni nem is lehet a bázisra, de a szomszédban található múzeum lehetőséget biztosít a kerítésen kívüli fényképezésre.

Az RNAS (Royal Navy Air Service) mellett van viszont egy szabadon megközelíthető sporttelep is Yeoviltonban, ahol a stadiont és mellette lévő műfüves pályát is lencsevégre lehet kapni. Ezt a grundot (Falklands Memorial Way) is a katonák használják elsősorban, de ahogy írtam, ide más is besétálhat, még akkor is, ha éppen csak fotózni van kedve. 

London (Brent) - Vale Farm Sports Ground (2017):

London (Enfield) - Enfield Playing Fields / The Park (2018):

Yeovilton - RNAS Sports Ground (2018):

Yeovilton - Falklands Memorial Way (2018):

hancsi78

2024. szeptember 23., hétfő

Tenisz - Berkhamsted

Berkhamstedben pár éve egy elég alapos vizitet tartottam a sportpályák tekintetében, így az elsődlegesen felkeresett foci és krikettpályák mellett a tenisz "courtokra" is jutott idő. Az Ashlyns School sporttelepén mindjárt 5 keményborítású játéktér is ki volt alakítva a nebulóknak, de a megközelítése elég nehézkes volt, lévén a biztonsági őrök nem engedtek még a közelébe sem. Persze nincs ezzel gond, megszoktam már, hogy az iskolák nem nagyon szeretik a magamfajta érdeklődőket. A bajom nekem ezzel csak annyi, hogy sokszor aktív sportegyesületek otthona egy-egy suli pályája, amit mondjuk foci tekintetében szeretek testközelből megörökíteni. A teniszt persze simán elengedem, így most se nagyon akadékoskodtam. Az Ashridge Business School grundjain is ugyanez volt a helyzet. itt csak három keményborítású pálya volt és elég régen, még 2010-ben jártam az iskola falainál. A Kitcheners Fieldnél már más volt a helyzet, itt nem volt tiltó jelzés, se kapuk, se kerítés, így az ott kialakított három teniszpályát játszi könnyedséggel kaptam lencsevégre. A "The Knox Johnston Sport Centre" is egy iskolához tartozott, de szerencsére itt sem volt gond a játékterek megtekintésével, így a Berkhamsted SSC-hez tartozó pályákat testközelből tudtam megörökíteni. 

BERKHAMSTED

Ashlyn School Ground (2016):

Ashridge Business School Ground (2010):

Kitcheneers Field (2016):

The Knox Johnstone Sports Centre (2016):

hancsi78