2020. április 5., vasárnap

Cricket - Vale Farm

Londonban a Wembley FC (nem összetévesztendő a Wembley Stadionnal) pályája mellett egy hatalmas sportkomplexum terül el, amely összefügg ugyan, de mégis más. A területet, így a WFC stadionját is Vale Farmként ismerik, de ennek a "farmnak" több része is van, amely külön-külön egységként üzemel. A labdarúgó pályák mellett atlétikai stadion, gaelic foci, rögbi, tenisz, gyephoki pályák sokasága van kialakítva ezen a hatalmas zöld gyepen, amelyeket nem is oly nehéz elkülöníteni pálya szinten, de hogy éppen a The Vale melyik ága üzemelteti, na az már egy bonyolultabb kérdés. Egy-egy magányos sport esetében ez nem annyira érdekes, de például a krikett több helyen is megjelenik, és bizony nem mindegy, hogy melyik pályát, melyik csapat használhatja, vagyis használja. Ráadásul nincs nagy eltérés a pályák elnevezései között, így az idegenbe utazó csapat, ha nem figyel könnyen egy másik grundon találhatja magát ugyanazon a területen.  A Vale Farm Sports Ground (ez az alap elnevezés, ide tartozik a legtöbb pálya) alapvetően két krikett pályával rendelkezik, amelyek átfedésben vannak nem csak egymással, hanem más füves grundokkal is. A klubépület háborús időket idéz, több ablak bedeszkázva, a környezete elhanyagoltan gazos és szemetes, de a két pálya szépen karbantartott és játékra kiválóan alkalmas. A Sudbury Court CC rendezi itt hazai meccseit.
Innen egy saroknyira található a Vale Farm Sudbury Avenue Sports Ground, amely hasonló kvalitásokkal bír. A kiszolgáló épület külsőre teljesen használhatatlannak tűnik, viszont a pálya gyepe szépen nyírva és karbantartva. Ezt jelenleg nem használja senki hivatalosan otthonául, de ennek ellenére minden hétvégén hajigálják itt is a parafagolyót. Ráadásul a kilátás sem utolsó, hiszen remekül látszik innen a pár mérföldre lévő Wembley Stadion tetőszerkezete.
A Sudbury Avenue sporttelepen belül található a Wembley CC Ground, ahol egy centerpálya mellett egy gyakorlópálya is ki van alakítva. Ez egy csendes kis szigetecske a hatalmas sporttelepen belül, sövénnyel, kerítésekkel körbevéve és talán ez az egyetlen rész, ahol nem csak a pályák, hanem a kiszolgáló létesítmények és a pályák szigorúan szűkre szabott környezete is megfelelően néz ki.

Vale Farm Sports Ground:


Vale Farm Sudbury Avenue Sports Ground:

Vale Farm Sudbury Avenue Sports Ground / Wembley CC Cricket Pitch


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése