2019. október 3., csütörtök

Gyepes Gyephoki

A klasszikus gyephoki pályák már kihalóban vannak az Egyesült Királyságban. Többnyire már csak azon klubok használnak füvel borított területeket ahol a hagyományőrzést tartják szemelőt, vagy egyszerűen nincs pénz és lehetőség műborítású játékterek kialakítására. A legtöbb Hockey Club nem is tudna önállóan fenntartani egy sporttelepet, így általában bekérezkednek valahová, vagy az adott település sport klubjának keretein belül működnek mint gyephoki szakosztály. A most bemutatott négy régimódi pálya is a helyi krikett klubok otthonán belül van kialakítva.
A Wembleyben található Vale Farm Sports Ground egy hatalmas sporttelep, ahol rengeteg egyesület és sport talál otthonra, így a Sudbury Avenue részen a Wembley HC működik a Wembley Cricket Club szigorú felügyelete alatt. A pálya önmagában nem is látszik, csak meccsnapokon van leszakítva egy darab a hatalmas mezőből.
Aylesbury városában is hasonló a helyzet, mondhatni ugyanaz. A Wendover Roadon található az Aylesbury CC hazai grundja és itt lel otthonra az Aylesbury Hockey Club is egy meccsre kimért, szabványpálya jelenti az otthonukat.
Bray egy csodálatos kis falú Maidenhead városának szélén, ahol a látszatra luxuskörülmények között játszadozó Bray Cricket Club beengedte maga mellé a nagytestvér (Maidenhead) gyephoki klubját.
Royal Tunbridge Wells városában az első kettőhöz hasonló a helyzet, azaz a RTW CC mellett a helyi HC is a Nevill Ground stadionját mondhatja otthonának, de itt is a kriketterek engedélyével és vezetésével történik minden.

London - Vale Farm Sudbury Road Sports Ground (Wembley HC):


Aylesbury - Wendover Road (Aylesbury HC):

Bray - Victoria Cottage (Maidenhead HC):

Royal Tunbridge Wells - Nevill Ground (Tunbridge Wells HC)

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése