2024. augusztus 31., szombat

Queen Elizabeth II Stadion

2018-ban jártam a Queen Elizabeth II stadionban, amely az Enfield Town Football Club otthona, de emellett komoly atlétikai adottságokkal is rendelkezik. A 2018-as látogatásom, pontosabban látogatásaim apropója a CONIFA VB volt, amely rendezvény alatt több meccset is megtekintettem itt. Köztük a döntőt, amelyet Kárpátalja válogatottja játszott és nyert meg Észak Ciprus ellen. A világbajnokság ismertetését és miértjét most nem kezdem el "papírra vetni" mert az megérdemel egy külön bejegyzést, amire majd sort is kerítek egyszer, ha lesz egy kicsivel több időm. Most viszont a QEII "blogra tétele" a cél, vagyis a felfrissítése, hisz már jártam azelőtt is a stadionnál, méghozzá 2012-ben. Az eltelt években szemmel látható nagy változások nem történtek a létesítmény állagában, így hat év elteltével is ugyanazt kaptam mint először.

London - Enfield

Queen Elizabeth II Stadion
2018



hancsi78

2024. augusztus 29., csütörtök

Kispályák - Milton Keynes

2014-ben csaptam az első részletesebb vizitemet Milton Keynes városában. Akkor jött el az a pillanat, hogy nem csak a nagyobb stadionokat, hanem a kisebb sporttelepeket is meglátogattam. A most felkerülő két nagyobbacska, több pályával rendelkező grund egyik közös nevezője, hogy mind a kettőn van egy kisebb bitumenes pálya, ami a mostani bejegyzés apropóját szolgálja, mert lemaradtak korábbról. Tudom, néha értelmetlen és lehetetlen küldetés megpróbálni bejegyezni minden egyes pályát egy adott sporttelepen, de számomra ez így helyes, hogy nem hagyok ki semmit, amiről csak tudomásom van egy adott grundot nézve. Szóval fogadjátok szeretettel a Tattenhoe Lane Sport Ground és a Derwent Drive Playing Field sporttelepét Milton Keynes városából, 2014-ből!
 
Milton Keynes - Tattenhoe Lane Sports Ground (2014):

Milton Keynes - Derwent Drive Playing Field (2014)

hancsi78

2024. augusztus 27., kedd

Sálak - Meccs III.

Mivel belejöttem a meccssálak rendezésébe, jöjjön egy újabb adag, de aztán befejezem és keresek magunknak új témát. Anglián belül nagyon népszerű volt már 20 évvel ezelőtt is az egymás elleni barátságos vagy kupameccsre legyártott sál. Kezdetben az FA-sorozatokra kiadott nyakbavalók voltak a nyerők, de aztán szépen, fokozatosan az összes kupasorozatuk és a bajnoki meccsek is célpontba kerültek, így ma már nemigen van olyan nagy csapat, amely ne adna ki valamilyen formában minden egyes meccsére egy emléksálat. Most ezekből kerül fel egy kisebb adag, amelyek már egész régóta pihennek nálam megosztatlanul.









hancsi78

2024. augusztus 25., vasárnap

Sálak - Meccs II.

A következő bejegyzés is a meccsekre kiadott sálakról szól, meglehetősen vegyes felhozatalban. Most a nemzetközi kupameccsekre próbáltam koncentrálni és összeszedni a zsákok alján pihenő azon sálakat, amelyek még nem kerültek fel. A mostani adag közül a 2013-as londoni BL döntőre kiadott Borussia Dortmund - FC Bayern München sál lehet talán a legérdekesebb és legértékesebb, de nekem az Everton - Sigma Olomouc tetszik a legjobban ebből a tíz darabból.









hancsi78

2024. augusztus 23., péntek

Sálak - Meccs I.

A meccsekre kiadott sálak nem a kedvenceim. Régen, amikor még csak egy-egy nagyobb eseményre voltak csinálva, akkor kuriózumnak számított, akkor még én is sokkal nagyobb örömmel fogadtam őket. Manapság már szinte minden találkozóra készülnek. Legyen szó egy fontos nemzetközi kupameccsről, vagy a falu csapatának nívós ellenféllel való találkozásáról a kupában. Eddig még ok, ezzel nincs is gond, bennem ott tört meg valami ezen sálakkal kapcsolatban, amikor néhány gyártó visszamenőleg is elkezdte legyártani őket, azaz a meccs napján még gondolatban sem létező sál lett egy emlék 10-20 vagy akár 30-40 évvel korábban történt eseménynek. Még itt is van egy határ, hisz egy jubileumi dátumra kiadott ereklye elfogadható, érthető és kedves emlék is lehet az adott csapat szurkolóinak, de amikor tömegével vágjuk oda visszamenőleg a fogyasztók elé a szezononkénti menetelést sálakban, az számomra elég nehezen elfogadható. A mostani darabok még nem ilyenek, igaz nem is most, hanem vagy 5 évvel ezelőtt (vagy attól is korábban) kerültek hozzám, csak most érettek meg egy bejegyzésre. A felhozatal elég vegyes, nagy részletezésbe nem is kezdenék velük kapcsolatban, hisz nem képeznek központi figyelmet a gyűjteményemben. Egyszerűen csak lettek és akkor már maradtak is. 











hancsi78