2024. május 29., szerda

Chesham CC

Chesham városába volt szerencsém többször is eljutni, így a The Meadow névre keresztelt krikettpálya sem ismeretlen előttem. A Chesham Cricket Club otthona egy szép környezetben lévő, jól kialakított pálya, ahol a gyepen kívül a pavilon is kiváló állapotnak örvend. Akárhányszor jártam arra, soha nem okozott csalódást. Mindig tipp-topp állapotban volt, nagyszerű érzés volt mindig itt vizitálnom és fényképeznem. Most a 2016-os és a 2018-as felvételek kerülnek fel, de azóta már volt szerencsém újra a cheshami ovális és a mellette álló labdarúgó stadionnál járni, de erről majd később. Most a régebbi felvételek közlésén van a hangsúly, ám hátha egyszer majd utolérem magam és az újakra is jut idő.

CHESHAM

The Meadow



hancsi78

2024. május 22., szerda

BTC Southampton

Egy southamptoni vizitem során az egykor szebb napokat látott Stoneham Lane sporttelepe felé vettem az irányt, hogy a BTC sportegyesület otthonát megörökíthessem magamnak és az utókornak. Sajnos nem az fogadott, amire számítottam, így a nyitva álló kapun csak félve sétáltam be. Az elhanyagolt, szemetes bejárat után még lehúzóbb lett a kép. Csak a három egykori nagypálya gyepe volt nyírva (úgy ahogy), egyébként teljesen benőtt mindent a gaz. A kiszolgáló épületek sem azt a képet mutatták, hogy itt minden rendben lenne. A bowling green pavilonja teljesen el volt hanyagolva. Gondnokot, gondoskodást már régen láthattak. A sporttelep egész területén szanaszét voltak a kapuk és egyéb segédeszközök. Mondhatni elég kaotikus volt az állapot. Pár lerobbant furgon és kocsi is éktelenkedett a telepen. Az egyetlen épület, ami nézett ki valahogy, az az egykori klubház. Itt valószínűleg még üzemelt a konyha, vagy a bár rész. Ezt onnan veszem, hogy egy nagy sátor volt felhúzva mellette és az ott lévő üres poharak, tányérok és egyéb buli utáni maradékok arra utaltak, hogy itt nemrégen egy rendezvényt szerveztek. A BTC sporttelepén egyébként csúcsidőben egy virágzó centerpálya mellett két további nagy futballpálya is rendelkezésre állt (ezek ottjártamkor is megvoltak, de szemmel láthatóan rendszeresen senki nem használta őket), illetve egy kis füvest is lejegyzetelt a krónika. A focin kívül egy, a már korábban említett bowling green is része volt a sporttelepnek, de ez a rész már 2018-ban is a "teljesen elhanyagolt" kategóriába tartozott. 


SOUTHAMPTON

Stoneham Lane

2018 





hancsi78

2024. május 15., szerda

Huish Park - Pitch C / Pitch D

Ne kérdezzétek miért, de amikor Angliába érkeztem szerettem volna eljutni Yeovilba. Egyetlen célom a várossal kapcsolatban a Huish Park megtekintése volt. Elég sokat vártam, majd a nagy találkozásra 2018-ban került sor, amikor a közelben lévő Haynes Motor Múzeum megtekintése után a stadion felé fordítottam a kormányt és már ott is álltam a stadion melletti parkolóban. A centerpálya megtekintése mellett jutott idő a környék feltérképezésére is, így eljutottam a Pitch C és a Pitch D névre keresztelt két kisebb füves grundhoz is. Sajnos teljes csillogásában nem láthattam őket, mert épp nem voltak felfestve és a kapuk se a helyükön álltak, de a lényeg, hogy ott voltam és pár felvételt őrzök a sporttelep ezen részéről is. 

YEOVIL

Huish Park 
Pitch C / Pitch D

2018


hancsi78

2024. május 8., szerda

Tenisz - London

Londonban járva számtalan teniszpályába botlottam. Ezt a múltat lapozgatva, most 5 sporttelep kerül fel a blogra.
Islingtonban a Finsbury Park mellett laktam egy ideig, így nem volt kérdéses, hogy a szabadtéri kikapcsolódást nyújtó zöldben elsétálgatok néha. Akkor (2007-et írtunk) fedeztem fel magamnak a hét keményborítású pályából álló tenisz komplexumot, de sajnos abban az időben még nem fektettem nagy hangsúlyt arra, hogy minden lehetséges kisebb pályáról is külön képet készítsek, így mint a nagy Finsbury Park egésze kerül fel a teniszsarok a blogra. Később terveztem, hogy visszatérek ide és specifikusabban megörökítem a pályákat, de erre mind a mai napig nem került sor.
A 2012-es olimpiai helyszínekkel is ugyanez volt a helyzet. Bementem amikor épültek, bementem amikor volt az olimpia, aztán pár héttel a világesemény után is, de egyszer sem sikerült körbejárnom úgy a sporttelepeket, ahogy szerettem volna. Elsőnek még ugye építkeztek, aztán jegy híján csak kívülről (már ahol tudtam) figyelhettem a pályákat, majd a végén már bontottak vagy átalakítottak, így ismét nem jutottam úgy oda, ahogy szerettem volna. Az Eton Manor 13 teniszpályájával is ez volt a helyzet. Közelebbről sajnos nem tudtunk megismerkedni, maradt a plátói találkozás. Ide is terveztem, hogy majd visszamegyek, de számomra oly nagy csalódás volt a londoni olimpia, hogy azóta se jártam újra a helyszíneket. 
Enfieldben már jobb volt a helyzet és a David Lloyds szabadidőközpontjában, ha kis szerencsével is, de ráláthattam a teniszpályákra. Nem volt célom a sporttelep megörökítése, de a Queen Elizabeth II stadion kapu mögötti emelkedőjéről rá lehetett látni, így nem hagytam ki a ziccert és csináltam pár felvételt a csarnokról és a teniszpályákról. 
Brentben, a Sudbury Avenue Sports Ground (Vale Farm) területén már semmi akadály nem gördült elém. A Wembley LTC otthonául szolgáló három pályát nyugodtan megtekinthettem és lefényképezhettem, mert a szabadon besétálható, nagy területen elhelyezkedő sporttelep részét képezte. 
A szintén Brentben található West Hendon Playing Field területén is jó volt a helyzet. Egy laza séta keretében nyugodtan megörökíthettem a két keményborítású pályából álló sporttelepet.

London (Islington) - Finsbury Park (2007):

London (Waltham Forest) - Olimpia Park / Eton Manor (2012):

London (Enfield) - David Lloyds Enfield (2018):

London (Brent) - Vale Farm / Sudbury Avenue Sports Ground (2017):

London (Brent) - West Hendon Playing Field (2018):

hancsi78

2024. május 1., szerda

Indoor Bowls

Bowling Greens. A kis zöld szépségek -ahogy én nevezem őket- fellelhetők az Egyesült Királyság szinte bármelyik pontján. Sportolási és találkozási lehetőséget, klubéletet nyújtanak a helyi lakosságnak és ezáltal komoly társadalmi szerepet töltenek be a közösségben. A legtöbb ilyen pályához klubszinten működő egyesület is tartozik, akik többnyire amatőr szinten vesznek részt a helyi, területi, vagy országos küzdelmekben. A pályák nagy része szabadtéren található, de azért akadnak csarnokos változatok, ahol az "indoor" csapatok és klubok szervezik a tevékenységüket. Nekem személy szerint elsőnek fel sem tűnt, hogy néhol fedett a "green", a létezésüket csak akkor fedeztem fel, amikor ugyanazon a sporttelepen volt "külső és belső" csapat is. Most két ilyen kis fedettet osztok meg a blogon. Az elsőt Eastbourne városában találtam, a helyi labdarúgó stadion tartozékaként, de ha nem lett volna kiírva a bejáratnál, hogy van egy "belső aréna" a bowlingozóknak, akkor bizony szépen elsiklottam volna felette. Pedig nem kevesebb mint három klub (Langney SC / Langney IBSC / Eastbourne ASC) is használta. A másik Kingston-upon-Thamesben, a Kings George Fielden található és a kisebb csarnok mellett volt szabadtéri pályájuk is. A bowling greent a King George Field IBC használta, de persze nyitva állott a gyakorolni vagy csatlakozni akarók számára is.  


Eastbourne - Priory Lane Indoor Bowling Green (2016):

London (Kingston-upon-Thames) - King George Fields Indoor Bowling Green (2016)

hancsi78