Oldalak

2020. február 10., hétfő

Cricket - London

A londoni kirándulásaim során kevesebb figyelmet szentelek a krikettnek, de ennek ellenére számtalan kisebb pályába belebotlok. A többség egy nagyobb park vagy sporttelep része, így megosztva uralkodik a krikett a focival, rögbivel vagy épp a gyephokival. Szerencsére vannak saját, csak krikettpályával rendelkező egyesületek is, de sajnos nem ez a jellemző.
Mindenesetre a Richmond-upon-Thames kerületben lévő Kew Green egy ilyen rész. Itt csak a Kew CC működik a The Pavilion névre keresztelt sportpályán a híres londoni Kew Garden közvetlen szomszédságában. Annak akit érdekel a sport és egyben a botanika nem szabad kihagynia a brit főváros ezen részét. 
Ealingben, a Perivale Parkban már más a helyzet, itt egy hatalmas mezőn szinte észrevehetetlen a két krikettpálya, amelyek csak felvannak rajzolva. Szerencsére a "dobó negyedek" kellő segítséget nyújtanak abban, hogy hány működő pálya is van a parkban, igaz azt már nem sikerült kiderítenem hogy hivatalosan használja e ezeket a pályákat valaki hazai grundként. 
Az Enfieldben található Enfield Playing Field területének The Park szekciójában is ugyanez a helyzet. Hatalmas zöld terület, több rögbi és focipályával, amelyek között ki van alakítva egy krikettpálya is, de hogy csak amatőr szinten használják ezt a környékben élők vagy van egy csapat amely ezt tekinti otthonának  mindezidáig kiderítetlen számomra. 
Harowban a London Post Office Sports Groundon két pálya is van, amelyeket szintén használnak átfedésben focira és rögbire is, de itt legalább egyértelmű volt, hogy ki a terület gazdája és hogy a postások egyesületet (LPOSSA Cricket Club) mellett az Anson Cricket Club is itt működik.


Richmond-upon-Thames - Kew Green / The Pavilion (Kew CC)

Ealing - Perivale Park Sports Ground - Cricket Pitch 1-2




Enfield - Enfield Playing Fields / The Park - Cricket Pitch

Harrow - London Post Office Sports Ground - Cricket Pitch 1-2 (LPOSSA CC / Anson CC)


hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése