2018. május 28., hétfő

DVSC Kézi - Budapest II.

A budapesti sportcsarnokokról nem is oly régen esett szó, és ezt a sorozatot folytatnám, annyi különbséggel, hogy a most taglalt létesítményekről sikerült képeket is szereznem.
A Népfürdő utcában található Elektromos sportcsarnok sokáig nem szerepelt a túraútvonalak között, lévén a Tromosnak a férfi szakága volt igen erős, így nekünk, Loksitáknak nem volt miért arra utazni. Aztán az MTK női kézilabda csapatának (BSE beolvasztása) megerősödésével, a női kézilabda is teret nyert a csarnokban, és 2014-óta itt is kötelező megjelennie a DVSC csapatának és szurkolóinak.
A Kőér utcában nagyon sokszor játszott a Lokomotív, hiszen a Budapest Spartacus Magyarország egyik kiemelkedő csapata volt évtizedeken keresztül. Aztán a csillaguk hanyatlani kezdett a kilencvenes években, de még így is sokáig a legjobbak között szerepelt a "Szpari", így mi is utazhattunk gyakran hozzájuk a fővárosba. Aztán eltűnt a nagy múltú egyesület is az alsóházban, majd különböző fúziók útján próbálták életben tartani a "legendát", így 2012-ben például a Pénzügyőr Spartacus SC ellen vívtunk Magyar Kupa találkozót az ódon falak között. A csapat ugyan soha nem bírt hatalmas szurkolóbázissal, de a történelme, a múltbeli sikerei miatt megérdemelne egy komolyabb támogatást, és legalább egy stabil másodosztályt. 
A képekért köszönet Szabó Viktóriának, Stolárcsik Tamásnak és a Szoboszlói Lokistáknak.

Budapest - Népfürdő utcai (Elektromos) Sportcsarnok:
Kép: Szabó Viktória

Budapest - Kőér utcai Sportcsarnok:
Kép: Szoboszlói Lokisták

Kép: Stolárcsik Tamás

hancsi78

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése